Over Mij

Ik ben Denise Rösken, geboren in 1979 in de randstad. Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters.

Van blog naar boek

In 2015 heb ik mijn eigen coachpraktijk opgestart en het schrijven meer opgepakt. Ik ging blogs, artikelen en EBooks schrijven om meer naamsbekendheid te krijgen. Ik kreeg hier erg leuke reacties op. Zelfs zulke leuke reacties dat een opleidingsbedrijf aan mij vroeg of ik ook voor hun artikelen en whitepapers wilde schrijven. En dit was niet het enige bedrijf. Ook van andere coachpraktijken kreeg ik de vraag of ik hun kon helpen hun verhaal te vertellen in geschreven woord.

Ik heb een compleet boek geschreven als ghostwriter. Iemand had een compleet boek over leiderschap in zijn hoofd, maar kreeg het niet op papier. Door te luisteren naar zijn verhalen met een recorder bij de hand heb ik zijn woorden in logisch leesbare tekst omgezet waar hij zichzelf in herkent.

Gouden griffel en dagboeken

Het schrijven zat er al vroeg in. In groep 7 van de basisschool won ik een gouden griffel voor mijn korte verhaal. In mijn tienerjaren vond het schrijven vooral plaats in mijn dagboek. Mijn hele jeugd, met alle perikelen, staat genoteerd in talloze schriftjes. Het was mijn manier om mijn chaotische gedachten te ordenen en meer overzicht te krijgen. De warrige gedachtenspinsels werden een stuk helderder zodra ik het op papier had gezet. Het zorgde er ook voor dat mijn gedachten vertraagde en ik echt stil ging staan bij de essentie, waar het echt om draait.

Moeilijke dingen makkelijk schrijven

Tijdens mij studies, maar ook bij mijn werk als vestigingsmanager in de kinderopvang, heb ik veel geschreven. Beleidstukken, nieuwsbrieven, verslagen. Wat ik automatisch deed was alles wat ik opschreef checken aan: ‘Snapt een leek dit?’ Zo kreeg ik op de universiteit, tijdens mijn studie ‘Sociale psychologie’ te horen dat mijn teksten te simpel geschreven waren. Nu weet ik dat het juist een talent is om ingewikkelde dingen ‘makkelijk’ op te schrijven. Een talent dat ik graag voor jou inzet.

En denk jij, nu je dit gelezen hebt: “Denise kan mij misschien wel verder helpen?” Neem gerust contact met me op.